MERMERI

mermeri-1

Mermeri ka qenë materiali kryesor i përdorur në ndërtimin e civilizimeve greke dhe romake. Falë karakteristikave teknike dhe bukurisë së vlerësuar, ky gur metamorfik vazhdon të përdoret sot si për dysheme edhe për pllaka veshjeje ose aksesorë, për lavamane ose elemente dekorative.

mermeri-2

Antic Colonial ka një gamë të gjerë mermerësh që ndryshojnë nga ngjyrat më të lehta si Bianco Almería tek ato më të errëtat si Habana Dark; duke kaluar tek tonalitetet jeshile, të kuqe, kafe ose krem.

mermeri-3

Në varësi të funksionit që do të ketë mermeri , Antic Colonial ofron mundësinë për të zgjedhur finiturën e gurit, duke zgjedhur një Lucida ose Classica për ambjentet e brendshme, një Sand Home ose Lined Home për ambjentet e jashtme ose Lined si pllaka veshjeje.

mermeri-4

Porcelanosa Grupo ofron formate të ndryshme standarte si 30×30, 30×60 ose 40×80 cm që e lehtësojnë instalimin e këtij materiali, dhe meqë është gur natyral mund të bëhen porosi të veçanta në çfarëdolloj forme dhe finiture.

mermeri-5