KOMPLEKSI GALAXY SOHO

Ky kompleks mbresëlënës dhe i guximshëm është i vendosur në zemër të kryeqytetit kinez.

galaxy-soho-1

Ai u hap zyrtarisht në tetorin e kaluar, dizenjuesja e tij mori pjesë në këtë ngjarje e shoqëruar nga Zhang Xin dhe Pan Shiyi e Soho (Kinë), zhvilluesit e projektit. Kompleksi është pjesë e evolucionit dhe ndryshimeve të mëdha që qyteti i Pekinit ka përjetuar në vitet e fundit.

galaxy-soho-2

Zaha Hadid shpjegon:.. ” Ishte emocionuese të punoje për Galaxy Soho. Dizajni i tij i plotëson nevojat e dinamizmit të Pekinit dhe një shumëllojshmëri të lidhjeve kontekstuale. Ne kemi krijuar një gamë të gjerë të hapësirave publike të ndërthurura direkt me qytetin, që riinterpretojnë strukturën e saj tradicionale dhe modelet e jetës bashkëkohore në një peizazh urban frymëzuar nga natyra “.

galaxy-soho-3

Një projekt me një total prej katër vëllime të veçanta të rregulluara veçmas dhe i lidhur me një seri korridoresh që formojnë një botë dinamike dhe fluide brenda.